Information - Scrapbooking ...

Scrapbooking innebär att man gör något kreativt med sina foton;
 att man bevarar sina foton på ett bra sätt så att historien genom fotoalbumen kan berättas vidare till kommande generationer.

Man använder enfärgade eller mönstrade papper som framhäver fotona på ett bra sätt, färgen på bakgrundspapperet kan göra att ett kort kan upplevas skarpare - suddigare, mörkare - ljusare. Det bästa är att lägga kortet på de olika pappren och uppleva skillnaden.

Man kan även beskära korten för att ta bort sådant som egentligen är ovisäntligt t.ex. en tumme som kommit med av misstag. Det finns olika schabloner och mönstersaxar m.m. som hjälp.

Man kan också dekorera med stickers, band eller små utstansade pappersfigurer. Det finns massor att välja på.

Det är även trevligt att skriva om vad som händer på fotona. Kanske vill man spara biljetter eller barnets första hårlock i små kuvert och sätta in i albumet.

När viljan finns är möjligheterna oändliga. En bra start kan vara att scrappa ett litet album om en speciell händelse eller en speciell person.

Att hålla på med scrapbooking kan vara lite som terapi, man får chansen att gå igenom det som varit och man sitter oftast lugnt och pysslar och man får en utmärkt anledning till att stressa ner.

I scrapbooking är det mesta tillåtet men det man bör tänka på är att bara använda syrafria produkter så att fotonas färger bevaras och inte gulnar.
När du köper lim, papper, pennor och stickerts till dina scrapbooks ska du försäkra dig om att de är PH-neutrala.

Lycka till med Dina scrapbooksidor!


DecorCraft
Besöksadress: Påverås Storegården, Falköping RING FÖRST!
 Mobil: 0706-422 613  E-post: lisa@decorcraft.se  www.decorcraft.se
Postadress: Påverås Storegården, 521 92  Falköping  Org nr: 760502-5902  Företaget innehar F-skattesedel