Information - Tårtdekorering ...

Med en tårta kan man fira det mesta; dop, bröllop, konfirmation, kalas 
eller varför inte att semestern börjar. En tårta kan också vara en kärleksgåva eller vänskapspresent.
Väljer Du att baka Din tårta själv finns det många sätt att smaksätta och dekorera den.

En traditionellt svensk tårta har, enligt mig, luftiga bottnar och fyllning av bär och grädde eller vaniljkräm.
De är oftast dekorerade med grädde och frukt eller bär.

Jag har genom olika kurser och egna försök lärt mig en del om spritsning med kristyr, smörkräm, grädde eller gelé.
Man kan spritsa dekorativa blommor, blad och bårder.
Det är väldigt smidigt att spritsa många kristyrblommor i förväg som man sedan låter torka helt innan man förvarar dem i en burk.
De håller sig länge om de förvaras torrt. Tänk på att fett och fukt löser upp kristyren, förvara dem alltså inte i kylskåp.

När man sedan ska använda dem är det väldigt enkelt att bara fästa dem med lite kristyr eller gelé som man även kan spritsa blad av till blommorna.
Fina blomtårtor eller figurtårtor kan man skära till själv eller baka i figurformar.
Som grund till dekorationen använder jag ofta marsipan eller sockerpasta (sugarpaste).
Jag spritsar ofta bårder, blommor och liknande i kristyr och dekorerar marsipan eller kristyr.
Till chokladtårtor och övriga smörkrämstårtor spritsar jag i smörkräm.

När jag gör tårtor försöker jag kombinera den svenska smaksättningen med det utländska sättet att dekorera.
Det är inte nödvändigt att äta allt som finns på tårtan bara för att det finns där, det är vackert att dekorera med marsipan eller kristyr även om man inte tycker om att äta det.

 

Lycka till med tårtbaket!


DecorCraft
Besöksadress: Påverås Storegården, Falköping  Telefon: 0515-72 60 13  Mobil: 0706-422 613  E-post: lisa@decorcraft.se  www.decorcraft.se
Postadress: Påverås Storegården, 521 92  Falköping  Org nr: 760502-5902  Företaget innehar F-skattesedel